[113]

Dansk Litteratur­historie

Her finder du hjælp til dansk litteraturhistorie.

I vores kompendie om litteraturhistorie giver vi dig en overskuelig hjælp til alle relevante litterære perioder i Danmarks litteraturhistorie og lidt til. Her kan du læse om alle de litterære -ismer og begreber, som du vil støde på i danskundervisningen i gymnasiet. Du får også et overblik over, hvilke danske forfattere og tekster, der hører hjemme i hvilke perioder. Kompendiet er løbende suppleret med eksempler, oversigtstabeller og forklarende tidslinjer.

Du kan bruge kompendiet til at slå en periode eller en litterær retning op, hvis du gerne vil vide noget om den. Det er også ideelt som hjælp til større skriftlige opgaver og eksamener i Dansk. 

Studienets litteraturhistorie er god hjælp at have ved hånden – både i dansktimerne, når du skriver skriftlige opgaver og til eksamen i Dansk. (Download kompendiet med vores App). 

Litterære perioder i Danmark

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Dansk litteraturhistorie

[113]
Bedømmelser
 • 12-11-2019
  Givet af HF-elev på 1. år
  Litteraturhistorien kan godt virke noget uoverskuelig. Derfor er katalogiseringen af de litterære perioder bestemt et godt hjælpemiddel til at få orden på de mange indtryk inden eksamen. (0-A kursist på KVUC)
 • 18-08-2013
  Givet af 3.g'er på STX
  Kan både bruges til perspektiveringen til skriftlig eksamen, forberedelse til den daglige undervisning og bonus info til den mundtlige eksamen. Et must-have for enhver!
 • 13-01-2021
  Givet af HTX-elev på 3. år
  kunne være fedt hvis de tilføjde henvisninger til de påstande der kommer
 • 13-06-2019
  Givet af EUX-elev på Grundforløb
  Bedste noter!