Postmodernisme (ca. 1980-)

Postmodernisme er et udtryk, der benyttes om kunst, arkitektur og litteratur fra ca. 1980 og frem til i dag. Folk kan være lidt uenige om, hvor langt postmodernismen strækker sig, men de fleste mener, at den litteratur, der skrives i dag, stadig kan kaldes postmodernistisk - og det er vores udgangspunkt i denne litteraturhistoriske oversigt.

Fakta om postmodernismen

Tid: ca. 1980 – nu.

Genrer: Noveller, romaner, digte.

Vigtigste teoretikere og forbilleder: Hans Jørgen Nielsen, J.F. Lyotard, J. Baudrillard, Umberto Eco, Milan Kundera, Andy Warhol.

Historisk og samfundsmæssig baggrund for postmodernismen

Postmodernismen og dens opgør med Modernismen kom ikke ud af den blå luft. Der var en række historiske og samfundsmæssige faktorer efter 2. verdenskrig, som var forudsætninger for Postmodernismens fremkomst.

Moderne medier

I tiden efter 2. verdenskrig bliver der for alvor sat skub i udviklingen af de moderne medier, som vi kender dem i dag. Først og fremmest er det tv, der dominerer mediebilledet fra 60’erne og frem. Folk får nu en stor del af deres viden og underholdning fra tv, hvilket er en tendens, der er fortsat frem til i dag med nye medier som internettet og mobiltele...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind