Litteraturhistorisk baggrund

Påvirket af symbolismen

De danske 80’er-lyrikere er inspirerede af den litteraturhistoriske retning, som kaldes ”Symbolismen” fra midten og slutningen af 1800-tallet. Vigtige er især de franske symbolister Charles Baudelaire og Arthur Rimbaud samt den danske symbolist Sophus Claussen. 80’er-lyrikken er påvirket af Symbolismen på følgende måder:

  • Brug af symboler og billedsprog: Ligesom symbolisterne benytter 80’er-lyrikerne symboler og billedsprog til at udtrykke en højere eller dybere virkelighed i poesien.
  • Digterens rolle: I lighed med symbolisterne anskuer mange af 80’er-lyrikerne digteren som en slags seer, der kan indse højere, poetiske sandheder om verden.
  • Det skønne og det grimme: Ligesom symbolisterne kan 80’er-lyrikerne både fokusere på det skønne og det grimme i deres digtning. Både storbyens smukke lys og storbyens hæslige affald kan være temaer på samme tid.
  • Ekstreme æstetiske erfaringer: 80’er-lyrikerne viderefører symbolisternes trang til ekstreme æstetiske oplevelser. En del af 80’er-lyrikernes digte
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind