[14]

Temaer i Bavian

Her får du hjælp til at analysere Naja Marie Aidts novellesamling Bavian som værk. At analysere en novellesamling som værk er anderledes end at analysere novellerne hver for sig.

Temaer og virkemidler skaber en helhed i Bavian

Det er vigtigt at overveje, om det giver mening at se novellesamlinger som værker. Der findes mange novellesamlinger, hvor en sådan læsning ikke giver mening. 

Bavian består af 15 forskellige noveller, der hver især er selvstændige fortællinger. Novellerne deler hverken begivenheder, handlingsforløb eller personer. Novellerne foregår i mange forskellige fysiske og sociale miljøer, og fortællerstemmerne er vidt forskellige.

Men alligevel kan vi knytte novellerne sammen, fordi de har fælles temaer og litterære virkemidler. Så i Bavian vil de fleste læsere opleve, at novellerne har noget tilfælles og på den måde udgør en form for helhed.

Find et bestemt tema at fokusere på

Det vil imidlertid ikke give mening at analysere samtlige noveller i dybden. Så vil du ikke ende med en værkanalyse, men i stedet 15 forskellige novelleanalyser. Hvis en analyse af værket skal give mening, må du derfor fokusere på et bestemt tema.

Ud fra dette tema skal du så udvælge nogle få noveller, som du næranalyserer. Og ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind