Bryllupsrejse

Her får du et hurtigt overblik over indhold og tema i novellen "Bryllupsrejse, som stammer fra Naja Marie Aidts novellesamling Bavian. 

Resumé af "Bryllupsrejse"

Det nygifte par Tim og Eva er taget på bryllupsrejse til Grækenland. De er på vej op ad et bjerg i en gammel lejet bil, da Tim vil sige kvindernes by, Olimpos. På vej op ad bjerget stopper de, da Eva skal tisse. Mod hendes vilje tager Tim billeder af hende, mens hun gør det. Eva bliver vred på ham og taler ikke til ham, mens de kører videre.

Lidt længere oppe af bjerget træder en mand som har udseende som en vildmand, der har levet længe i naturen, ud foran bilen. Det får Tim til at gasse op, og han rammer manden. Manden kommer ikke til skade, og da Tim stiger ud for at få ham væk, trænger manden i stedet ind i bilen. Her befamler han Eva, mens han citerer brudstykker af William Blakes digte, som handler om afgrunde, begær og vold. Han stiger ud af bilen igen og forsvinder i skoven, uden at Tim har formået at gribe ind.

Eva er i chok, og Tim beslutter sig for at køre op til Olimpos, da der er kortere end hjem til deres hotel. Her efterlader han en sovende og dårlig Eva i græsset, mens han selv går på restaurant. I byen ser Tim, at der er byttet om på kønsrollerne, sådan at kvinderne har taget mændenes roller og omvendt. Han afviser det som et slags skuespil til fordel for turisterne.

I mellemtiden er Eva vågnet ved at nogle drenge har pirket til hende med en pind. Hun flår sit tøj af og begynder at kravle ned af klippen mod havet, båret af en forestilling om, at havet kan rense hende. Hun har imidlertid svært ved at finde fodfæste på vej ned ad klippen, men hives så op af Tim og en ung græker.

På vej ud af byen mødes Tim af foragt i blikkene på byens beboere, mens han trækker Eva efter sig i et reb som en anden slave. Da de når tilbage til deres hotel er Eva svag, så Tim må både vaske hende, made hende og få hende til at drikke noget.

Da de senere ligger i sengen, afviser ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind