Kvinden i baren

Her får du et hurtigt overblik over indhold og tema i "Kvinden i baren". Novellen kommer fra novellesamlingen Bavian, som er skrevet af Naja Marie Aidt. 

 

Resumé af "Kvinden i baren"

Novellen handler om en ældre kvinde fra Berlin, jeg-fortælleren, som en lørdag eftermiddag er blevet træt i benene af sine indkøb – sukkerbrød, vandmelon og gule tulipaner, fordi hendes børnebørn skal komme på besøg. Hun har sat sig ind på en restaurant for at få en kop kaffe og hvile sig lidt. Her lægger hun mærke til en yngre kvinde, der står i baren. Fortælleren er meget optaget af kvindens udseende og beskriver blandt andet kvinden som en ung nervøs hind. Den unge kvinde er klædt i en stor, grøn habit, som leder fortællerens tanker tilbage til sin barndom i Leipzig. Udenfor regner det mere og mere.

Det viser sig, at den unge kvinde skal til stævnemøde, da en mand med duggede briller ankommer til restauranten. Fortælleren betragter indgående stævnemødet mellem de to, hvor hun især hæfter sig ved mandens dominans i samtalen og hans grådige måde at spise ...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind