Afbrydelse

Her får du et hurtigt overblik over indhold og tema i novellen "Afbrydelse" fra Naja Marie Aidts Bavian

Resumé af "Afbrydelse"

I ”Afbrydelse” er førstepersonsfortælleren en ung mand, som studerer på en videregående uddannelse. En regnvejrsdag, hvor han hører radio og læser, ringer det på døren. En ukendt thai-kvinde skubber ham til side og løber ind i hans stue. Han forsøger forgæves at tale med hende, og hun modsætter sig voldsomt, da han forsøger at smide hende ud med magt. Mens hun græder på sofaen, søger han ud i køkkenet, hvor han fra vinduet ser sin kønne, rødhårede underbo.

Han går igen ind i stuen for at smide kvinden ud. Men hun rejser sig og udpeger en tyk, lyshåret kvinde som er ved at gå ind i nogle kælderlokaler på den anden side af gaden. Thaikvinden kalder hende for ”bad woman!” På dårligt engelsk beder hun om fortællerens hjælp, men han svarer, at hun skal skride. Men hun lægger sig blot til at sove på sofaen, så fortælleren vender tilbage til sine bøger. Han kan dog ikke koncentrere sig med kvinden i lejligheden, så han går ind i soveværelset. Da han vågner, finder han kvinden i køkkenet. Hun vasker op, koger vand og har gjort rent. Han forsøger igen at smide hende ud, men må opgive det.

Fortælleren bliver sulten og går på indkøb. Da han kommer hjem igen, klapper thaipigen begejstret i hænderne og begynder at lave mad til dem. Senere på aftenen sidder han på en bænk og ryger hash. Han overvejer om politiet eller andre kan hjælpe ham med at smide kvinden ud, men kommer fra det igen. Morgenen efter har han drømt om den rødhårede underbo og glemt alt om thaikvinden. Hun er dog stadigvæk i stuen, og har både brugt hans håndklæder, fugtighedscreme og tandbørste. Hun har også lavet morgenmad til ham. Han forsøger igen at fortælle hende, at hun skal gå, men til ingen nytte. Nede på gaden forsøger han at kigge ind ad ruderne til kælderlokalerne på den anden side. På døren hænger et skilt, hvor der står ”lukket”.

Fortælleren mødes med sin læsegruppe. Vennen Claes bemærker, at fortælleren virker urolig og spørger, om han er syg. Fortælleren siger dog ikke noget kvinden. Hjemme igen er thaikvinden ved at vaske hans tøj i køkkenvasken og alle møblerne er fyldt med dryppende tøj, som hænger til tørre. Han lægger mærke til, at hun også har pudset alle vinduerne.

Fortælleren køber karry til hende og konstater...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind