Sår

Her får du et hurtigt overblik over indhold og tema i novellen "Sår". Den kommer fra novellesamlingen Bavian, som er skrevet af Naja Marie Aidt. 

Resumé af "Sår"

Jeg-fortælleren i ”Sår” har netop indlogeret sig på et hotel. Fortælleren er begejstret over både værelset og byen. Fortælleren nyder at gå rundt i byen, handler i bazaren og spiser med god appetit den lokale mad. På sine vandringer rundt i byen betages fortælleren af de mange indtryk. Moskeen får fortælleren til at tænke over sin egen forening af det strenge og lukkede med det æteriske og frie.

Tilbage på hotellet, tager fortælleren et bad og renser nogle sår og hævelser på overkroppen og på den højre hånd. I baren nedenunder bestiller fortælleren en mørk rom, og en kvinde gør tilnærmelser. Hun fortæller, at hun kommer fra Kensington i London, og at hun for nylig har mistet sin mand. Fortælleren takker for behageligt selskab og går alene tilbage til sit værelse. Dagen efter tilbringer fortælleren formiddagen i hotellets pool og sauna. Fortælleren konstaterer at det er godt for ophelingen af sårene.

Til frokost i restauranten møder fortælleren igen den engelske kvinde. Kvinden fortæller om sin familie og inviterer jeg-fortælleren med på en tur gennem byen. Fortælleren lyver ved at kalde sig selv en journalist, der har travlt med at skrive rejsebeskrivelser fra Mellemøsten og Tyrkiet. Den engelske kvinde ønsker fortælleren god arbejdslyst og skal til at gå, men vender så om for at præsentere sig som Ellen Parker.

Morgenen efter vågner fortælleren urolig og overvejer at forlade byen for at undgå at møde Ellen Parker igen. På en gåtur i byen overvejer for...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind