Torben og Maria

Her får du et hurtigt overblik over indhold og tema i Naja Marie Aidts novelle "Torben og Maria" fra novellesamlingen Bavian.

Resumé af "Torben og Maria"

Novellens alvidende fortæller præsenterer Maria og hendes toårige søn Torben. Fortælleren siger, at Torben bliver slået af sin mor. Maria og Torben går en tur på gågaden, og Maria snakker med sin bror, Bjørn i telefonen. De aftaler at mødes og tage på DSB-restauranten. Maria og Bjørn skændes, fordi Bjørn laver lyssky forretninger med personen Bjerget. På restauranten lader Maria sine frustrationer omkring broderen gå ud over Torben. De skilles efter maden, hvor Bjørn vil opsøge Bjerget for at købe hash.

Fortælleren uddyber nu, hvordan Maria er meget voldelig over for sit barn. Moderen advarer hende om, at hun kun må slå ham, så de ansatte i vuggestuen ikke opdager det. Det har dog ikke givet problemer. Fortælleren mener, at Torben er et ucharmerende barn, som ingen interesserer sig for. Det beskrives også, hvordan Maria sidder om aftenen og ser tv til langt ud på midnat. Fortælleren præsenterer sig nu som Bjerget og fortæller om sit tidligere forhold til Maria. Han fortæller også, at han er ligeglad med Torben, selvom han er drengens far.

Ved Torbens fødselsdag kommer Bjørn med en gave fra Bjerget. En rystekugle med et lille grantræ. Torben er meget optaget af gaven, men Maria kaster den ud ad vinduet, så den smadrer. Senere finder Torben grantræet på gaden, men Maria sparker det ind under en bil.

Bjerget fortæller nu, at gaven var et eksperiment. Han ønskede at bryde Marias cirke...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind