Slik

Her får du et hurtigt overblik over indhold og tema i novellen "Slik" fra Bavian, som er skrevet af Naja Marie Aidt. 

Resumé af "Slik"

I "Slik" er fortælleren Thomas på indkøb med sin kone. I butikken køber de ind efter en indkøbsseddel og lægger varerne i en flettet kurv, som de har haft med hjemmefra. Ved slikhylderne deler de en chokoladebar, men lægger papiret op på båndet, da de står ved kassen.

De glemmer dog at tage to poser med blandet slik op af kurven. Det fører til, at konen bliver antastet af butiksdetektiven, der beskylder hende for butikstyveri. Fortælleren tilbyder at betale for slikket, men detektiven accepterer det ikke.

Detektiven slæber afsted med konen, som er lige ved at græde. Det gør fortælleren meget vred. Først smider han pengene på båndet, så det bliver blokeret. Derefter kræver han at tale med bestyreren, som dog forklarer, at han intet kan stille op.

Fortælleren prøver på egen hånd at finde sin kone, men ender i butikkens slagteri. Her udspørger han slagterne om vejen til kontoret, men de ved ikke, hvad han taler om. Han finder en dør bagerst i lokalet, som dog fører ud til parkeringspladsen.

Til sidst finder han en aflåst dør, som han begynder at hamre på. En sikkerhedsvagt trækker ham ud af butikken. På parkeringspladsen sparker han i vrede til en parkeret bil. Bilejeren dukker op med to venner og tvinger fort...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind