Tur i bil

Her får du et hurtigt overblik over indhold og tema i Naja Marie Aidts novelle "Tur i bil" fra novellesamlingen Bavian. 

Resumé af "Tur i bil"

Novellen handler om en sammenbragt familie på vej til et sommerhus. Familien består af de voksne Mie og Nikolaj, som er et par, samt fire børn. Andreas, Signe, Tobias og spædbarnet Brormand. Tobias på 15 år er kun Mies søn. Vi får ikke en alder på Andreas og Signe, men de er sandsynligvis omkring 6-10 år gamle. Da de skal til at køre, er der kaos i bilen. Tobias er ikke med, så Mie må gå tilbage til huset for at hente ham. Brormand græder, og Nikolaj må overtale en tegneserielæsende Andreas til at finde sutten. Mie kommer tilbage med en surmulende Tobias, og da han klemmer sig ind på bagsædet, brokker Andreas og Signe sig over det. Da de kører, fortæller Mie, at hendes mor fortsat er indlagt.

Det regner, så bilens ruder dugger, og de må åbne et vindue på klem. Børnene brokker sig over køresyge og tissetrang. På en tank ryger Tobias, og Signe brokker sig over, at han stinker af røg, da de igen kører. Brormand har igen tabt sin sut, og Signe nægter at samle den op til ham, så Mie må selv gøre det i en akavet stilling fra forsædet. Imens tygger Nikolaj rasende på et nikotintyggegummi. Tobias får hele tiden beskeder på telefonen, så Signe bliver sur, tager sin telefon frem og begynder at afspille ringetoner, mens hun sparker bag på Nikolajs sæde. Mie tager med besvær telefonen fra Signe, så hun ikke vækker spædbarnet. Barnet vågner alligevel, fordi Signe lader, som om hun græder. Derefter skændes hun med Andreas om tegneserien, han læser i. Mie må berolige den nu hysteriske Signe med et bolsje.

Mie hviler sig en smule, mens hun får drømmeagtige tanker. Blandt andet af Nikolajs hånd, der glider op i hende og mørke billeder af hende selv, der går i en lang korridor med tomme kontorer. Nikolaj spørger, om hun sover, og insisterer så på, at de skal lægge en plan for ferien med regler og p...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind