Udvalgte digte

Her har vi samlet korte analyser af de mest populære digte fra YAHYA HASSAN. De første tre digte har vi lavet særskilte analysehjælp til, som vi henviser til fra de enkelte sider. De næste digte har vi analyseret mere kortfattet, men så du får de vigtigste pointer om digtenes form og indhold med.

Mange af pointerne om de mest populære digte gælder også de andre digte i bogen. Dog skal du huske, at du ikke automatisk kan overføre de overordnede pointer til din analyse. Find i stedet nogle konkrete citater og steder i det digt, du arbejder med, som virker særligt interessante. Efterfølgende kan du sammenligne med vores analyser af og forholde dig til, om vores pointer også giver mening i den analyse, du er i gang med at lave. 

Uddrag

Her kan du læse et kort uddrag af vores analyse af "UDEN FOR DØREN":

Jegets frygt for faren forklares ikke i "UDEN FOR DØREN"

Sammenligningen mellem angsten for julemanden og angsten for faren kan godt være lidt vanskelig at forstå. De fleste holder af deres far på en eller anden måde, men jeget i digtet her virker frem for alt til at være bange for sin far. Det virker lidt mystisk. Vi kan faktisk ikke finde nogen forklaring på det i selve digtet.

Hvis vi skal forklare jegets frygt for faren er det oplagt at sammenligne med det første digt i digtsamlingen. Det hedder "BARNDOM" og er trykt lige inden "UDEN FOR DØREN". I "BARNDOM" får vi beskrevet, hvordan jeget og alle hans søskende får tæsk af faren. Dermed bliver det indlysende, hvorfor han er bange for sin far. 

Det viser os desuden, at "UDEN FOR DØREN" bør læses og analyseres sammen med digtet "BARNDOM". Når jeget føler sig udenfor i den danske kultur, der symboliseres af julefejringen, hænger det altså direkte sammen med den vold, der beskrives i det første digt. 

 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind