KONTAKTPERSON

Her får du hjælp til at analysere digtet ”KONTAKTPERSON”. Digtet er skrevet af Yahya Hassan og kommer fra hans første digtsamling Yahya Hassan, som udkom i 2013.

Resumé

”KONTAKTPERSON” er et lyrisk jegs fortælling om et forbudt kærlighedsforhold og dets konsekvenser. Digtet skal forstås i sammenhæng med nogle af de øvrige digte i samlingen. Jeget er anbragt af de sociale myndigheder uden for sit hjem. Her går han på en specialskole, hvor han ikke virker særligt motiveret for at lære noget. 

En kvindelig lærer tager ham i at plagiere en stil. Han skriver en ny med det samme, og hun ser åbenbart et potentiale i ham. På sidste skoledag forærer hun ham Michael Strunges samlede digte. Hun har skrevet et digt til ham på den første side, men vil ikke have ham til at fortælle det til nogen.

Læreren har selv kunstneriske ambitioner og skriver på en roman, som jeget får lov til at læse. Han får flere bøger og mails fra hende og bliver inviteret hjem til hende. Hun er gift og har barn, bor i en lejlighed med bøger og guitarer. 

Jeget klarer sig godt til eksamen, og kommunen giver ham lov til at flytte hjem til Aarhus. Men læreren bliver hans kontaktperson og ordner med en sagsbehandler, at jeget kan flytte i lejlighed i hendes by. Jeget får bes...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind