DEN ARABISKE PRINS

Her får du hjælp til at analysere digtet ”DEN ARABISKE PRINS”. Digtet er skrevet af Yahya Hassan og kommer fra hans første digtsamling Yahya Hassan, som udkom i 2013.

Resumé

Diget fortæller om et lyrisk jeg, der er en dreng, som får fri fra skole eller bliver hjemsendt. Vi følger ham på hjemvejen. Det åbner med tanken om, at arabiske drenge bliver behandlet som små prinser i begyndelsen af deres liv og får lov til alting. Men når de bliver lidt større, så bliver deres frihed begrænset, og de bliver holdt nede med tæsk af deres fædre.

Jeget opdager, at præstens sorte kat følger efter ham. Det bryder han sig ikke om, så han tager fat i dens hale og svinger den ind i en hæk. Herefter tænker han, at han vil være den første til at få slag, når hans far får fri.

Genre og komposition

Digtet er én lang strofe, som består af 16 verselinjer. Der er ingen enderim eller fast rytme, og verselinjerne har forskellig længde. Det er altså et moderne digt i fri form.

Digtet har klare lyriske træk, som vi skal se på lige om lidt. Men det fortæller også en sammenhængende historie. Derfor kan vi godt tale om, at digtet er episk-lyrisk. Historien følger det lyriske jeg på vej hjem fra skole. 

Mens en kat følger efter ham, tænker han på, at der venter tæsk hjemme, så s...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind