MØLLEN

Her får du hjælp til at analysere digtet ”MØLLEN”. Digtet er skrevet af Yahya Hassan og kommer fra hans første digtsamling Yahya Hassan, som udkom i 2013.

Resumé

I digtet hører vi, at to drenge fra 9. klasse brændte skolen ned, efter at have spist svampe. Derfor foregik undervisningen i midlertidige pavilloner.  Vi hører så om sommerferien, som den værste ferie, hvor digtets søskende blev sendt afsted til en flygtningelejr i Libanon uden deres forældre. Her mødte de familiemedlemmer, som lignede de danske, men mere usle i udseende. 

Vi hører også detaljeret om den yngste brors omskæring, der beskrives som et voldsomt overgreb, samt om slagtning af får. Til en fredagsbøn spørger lægen det lyriske jeg, hvordan det går med brorens penis. Synet af lægen fik broren til at løbe væk.

Et israelsk bombeangreb får familien til at flygte til Syrien til tonerne af libanesisk sangerinde. Undervejs kom børn på alder med jeget over til bilen for at sælge toiletpapir. Morfaren, som kørte bilen, efterlod børnene i Syrien og nåede selv tilbage, inden vejen blev ramt af bomber.

Jeget havde glædet sig til at begynde i skolens pavilloner, men var i mellemtiden blevet smidt ud af klassen. I stedet begyndte han i Møllen, en slags specialklasse, sammen med andre arabiske drenge. Her begyndte de at stjæle, se porno og kaste med sten efter håndværkerne.

Genre og komposition

”MØLLEN” består af én lang strofe på 40 vers. Formen er fri og uden regelmæssig rytme. Der er ingen enderim. Versene er dog undervejs koblet s...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind