DIMISSION

Her får du hjælp til at analysere digtet ”DIMISSION”. Digtet er skrevet af Yahya Hassan og kommer fra hans første digtsamling Yahya Hassan, som udkom i 2013.

Resumé

Digtet handler om en situation, hvor en afgangsklasse lejer et lokale i ghettoen til en fest. Når den slags fester finder sted, sniger de unge fra ghettoen sig ind. De stjæler værdigenstande og drikker de festendes alkohol, men vil nok egentlig gerne være med til festen. En indvandrer fra ghettoen, som er digtets lyriske jeg, forsøger at danse med en buttet pige, men hun nægter med en racistisk begrundelse. Det lyriske jeg går ud i garderoben og forsøger at stjæle ting. Hans ven siger, at de kan rulle pigen senere. Jeget bliver fuld.

Senere støder det lyriske jeg og hans ven igen på pigen, som er sammen med tre drenge ved et busskur på ringvejen. Jeget forsøger at hive hendes taske til sig. En af drengene kommer til, men trækker sig grædende, da jeget slår ham. Bussen kommer og passagererne overværer optrinnet. Jeget gør vold mod pigen og slipper afsted med tasken. Han tømmer den for værdier i en opgang. Dagen efter står et dårligt signalement af ham i Jyllands-Posten. 

Genre og komposition

”DIMISSION” er et prosadigt med lyriske træk. Det består af én strofe på 47 verselinjer uden rim eller konsekvent rytme. De lyriske træk ligger især i de korte og kompakte sætninger, som fremhæver handlingerne som løs...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind