Skriv opgave om Et dukkehjem

Henrik Ibsens Et dukkehjem er en meget populær tekst på gymnasieniveau, og det er faktisk en fordel for dig, fordi det betyder, at der findes bunkevis af litteratur om skuespillet, Ibsen og perioden det moderne gennembrud. Så skal du skrive en større skriftlig opgave som for eksempel DHO (se vores eksempel på en DHO om 'Et dukkehjem' her) eller SRP om skuespillet, er der masser af hjælp at hente. Litteraturen må du selv skaffe, men i denne sektion guider vi dig lidt på vej i forhold til valg af fokus og fag. Bemærk at vi ikke dækker alle de vinkler og fag, der er findes.

Typisk vil Et dukkehjem blive brugt i opgaver, der tematisk fokuserer på kvinders rolle og rettigheder, synet på kærlighed og ægteskab, borgerskabets værdisæt og moralkodeks, de litteraturhistoriske strømninger naturalisme og det moderne gennembrud eller på en kombination af disse. Det fokus, du lægger i din opgave, vil naturligvis afhænge af dit emne og dine fag. Her er det godt at spørge din lærer til råds.

Når du skriver i dansk og et andet fag, skal du huske at tage hensyn til begge fag og deres metodekrav, så begge fag bliver “tilfredse”. Er det andet fag historie eller samfundsfag, kan du vælge at fokusere på persontegninger og mi...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind