Nutidsperspektivering

Henrik Ibsen og andre forfattere tog fat på mange tematikker under det moderne gennembrud, som stadig er forbavsende aktuelle i dag. Det gælder i særdeleshed seksualmoral og kvinders ligestilling, der for alvor er kommet på dagsordenen igen. Det er der flere grunde til, men en af dem er #MeToo-bevægelsen, der begyndte i 2017 som en række afsløringer af mænds seksuelle udnyttelse af kvinder i underholdningsindustrien i USA. Det er siden er blevet en global bevægelse.

Helt i tråd med det moderne gennembruds ånd har #MeToo ført til, at problemet med seksuel udnyttelse eller undertrykkelse af kvinder er blevet debatteret heftigt, og det har da også medført en større opmærksomhed på situationer i dagligdagen, hvor kvinder kan opleve krænkelser. Det diskuteres desuden politisk i flere lande, om der skal indføres forskellige tiltag.

Kritikere har dog argumenteret for, at tingene er gået for langt, og at vi er i færd med at få en overdrevent politisk korrekt tone og en krænkelseskultur. Nogle nævner især Sverige som et eksempel på et land, der er gået for langt i den politiske korrektheds navn.

Under alle omstændigheder har #MeToo-bevægelsen afdækket, at der stadig er problemer med, at nogle mænd udnytter deres position og magt over for kvinder, fordi de tilsyneladende ikke opfatter kvinderne som ligeværdige indi...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind