Resumé

Her får du et kort, samlet resumé af Et dukkehjem af Henrik Ibsen. På undersiderne ude i venstremenuen kan du finde mere detaljerede resuméer af de tre akter samt ordforklaringer til hver akt. Skuespillet er skrevet for næsten 150 år siden og på den form for norsk, der kaldes bokmål. Vores resuméer kan hjælpe dig til at få styr på handlingen i Ibsens drama.

Resumé af Et dukkehjem

Handlingen i Et dukkehjem fra 1879 udspiller sig i et velstillet, borgerligt hjem, nærmere bestemt hos ægteparret Torvald Helmer og hans kone Nora. Sammen har de tre små børn. Det er juleaftensdag, og Nora er netop kommet hjem fra juleindkøb. Helmer bebrejder hende, at hun bruger for mange penge, men Nora er ikke bekymret. Helmer, der er advokat, begynder nemlig snart i et nyt, vellønnet job som direktør i Aktiebanken.

Pludselig ankommer Noras gamle barndomsveninde Kristine Linde. Hun er blevet enke og har modsat Nora levet et hårdt, kærlighedsløst liv. Nora bryder sig ikke om at fremstå som uvidende og forkælet, så hun afslører over for hende, at hun skam også kender til at arbejde. 

For år tilbage lånte hun i hemmelighed penge bag sin m...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind