Opbygning

Handlingens præmis

Gengangeres præmis er, at hovedpersonen fru Alving har fået bygget et hjem til forældreløse børn, som skal opkaldes efter hendes afdøde mand og ære hans minde. Hun har også indstiftet et legat, som skal finansiere driften af det. Stykkets handling starter aftenen før, at hjemmet skal indvies ved en fest.

Den kommende fest er også grunden til, at flere af karaktererne er til stede i og omkring fru Alvings landejendom Rosenvold. Snedker Engstrand har stået for byggeriet. Sønnen Osvald er vendt hjem fra Paris for at hædre faderens minde. Pastor Manders har stået for papirarbejdet omkring oprettelsen af asylet og skal holde tale ved åbningen.

Stykket er opdelt i tre akter og foregår over ca. et halvt døgn

Dramaet Gengangere er opbygget i tre akter. Hver akt svarer til nogle timer. Første akt foregår om eftermiddagen og frem til spisetid, anden akt om aftenen efter spisetid, mens tredje akt foregår om natten og frem til solen står op. Her har du en kort oversigt over opbygningen og udviklingen af plottet i de tre akter:

Første akt: eftermiddag

  • Alle de medvirkende personer introduceres: Helene Alving, pastor Manders, Regine Engstrand, snedker Engstrand og Osvald Alving.
  • Fru Alvings familiehemmelighed kommer for dagen i en samtale med pastor Manders. For at beskytte sin søn og omverdenens opfattelse af hendes nu afdøde mand, har hun i årevis malet et glansbillede op. Manden var i virkeligheden fordrukken, uduelig og utro. Hun agter dog fortsat at holde på hemmeligheden og vil opføre et børneasyl i hans navn. Derudover er det i virkeligheden Alving, der er far til tjenestepigen Regine.
  • I slutningen af akten gentager mandens utro
...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind