Personkarakteristik

På de næste sider kan du finde detaljerede personkarakteristikker af personerne i Ibsens Gengangere. Der er ganske få personer i stykket, så vi kommer grundigt omkring dem alle.

Fru Helene Alving er stykkets hovedperson. Fru Alving er enkefrue efter kammerherre Alving, som døde for 10 år siden. Hun bor på det store landsted Rosenvold. Hun gennemgår en udvikling i løbet af stykket, hvor hun kommer til erkendelse af, at hun må afsløre de familiehemmeligheder, som hun har holdt skjult i årevis.

Over for omverdenen og sin søn har hun tegnet et idyllisk billede af et velfungerende ægteskab, men 10 år efter mandens død vil hun have sandheden om ægteskabet og mandens utroskab frem i lyset. Samtidigt erkender hun, at hun selv har haft et ansvar for fortidens handlinger, som blandt andet er gået ud over hendes søn.

Osvald Alving er søn af Helene Alving og den nu afdøde kammerherre Alving. Som barn blev han sat i pleje uden for hjemmet, og Osvald har efterfølgende levet et frit og udsvævende liv som kunstmaler i Rom og Paris. Han er vendt tilbage til barndomshjemmet Rosenvold for at deltage i åbningen af et hjem for forældreløse børn, som hans mor har ladet opføre for at ære faderens minde.

I realiteten er han dog også kommet hjem for at dø, da han er ramt af fremskreden syfilis og agter at begå selvmord. Osvald er dog tiltrukket af tjenestepigen, Regine, som han lægger a...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind