Regine Engstrand

Regine tager afstand fra sin far

Regine er tjenestepige for fru Alving. I begyndelsen af dramaet hører vi, at Regines mor er død. Vi får også antydet, at hendes far ikke snedker Engstrand, men en engelsk sømand. Sømanden er for længst forsvundet, men fordi han gjorde Regines mor gravid, betalte han hende en større sum penge.

Vi hører også, at Regine er vokset op på Rosenvold hos fru Alving. Det gør, at hun føler sig tættere knyttet til familien Alving, end hun gør til snedker Engstrand, hendes adoptivfader. Hun lader også til at føle sig bedre end ham. Engstrand vil ellers gerne have hende med til storbyen, så de sammen kan åbne en beværtning for sømænd. Til det vil han bruge de penge, han har tjent på at opføre et børnehjem for fru Alving.

Regine ønsker på ingen måde kontakten med Engstrand og prøver i første scene af første akt helt tydeligt at få ham til at gå, inden nogen i huset opdager ham. Engstrand kan dog hævde sin autoritet som fader, fordi han står som Regines far i kirkebogen. Det betyder, at han har påtaget sig faderskabet til hende og officielt er hendes far.

Regine kender til, at hun ikke er datter af Engstrand. For hun taler allerede i første scene om, at faderen har bedraget Manders: “Hvad er det nu for noget, du vil narre presten Manders til igen?” (s. 54). Bedraget består i,...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind