Hjælp til Engelsk

På denne side finder du hjælp til faget Engelsk på både STX, HHX, HF og HTX.

Uanset om du skal have hjælp til en aflevering, forberede dig til mundtlig eller skriftlig eksamen eller bare til det daglige arbejde med Engelsk, kan du blive klædt på af Studienets guides.

Skriftlige opgaver

På Studienet finder du hjælp til alle de fleste former for opgaver og afleveringer, du møder i faget Engelsk. 

Delprøve 1

Uanset hvilken uddannelse, du går på, så er der hjælp at hente i vores vejledning til Delprøve 1 i Engelsk, hvor vi giver dig et overblik over typiske sprogopgaver til eksamen. Vi guider dig til at gribe opgaverne rigtigt an og til at forstå grammatikken bag. Du får også helt konkret hjælp til præcis den grammatiske opgave, du har spørgsmål til i vores store bunke med vejledende besvarelser til Delprøve 1, hvor du kan øve dig i at løse fejlsætninger og andre grammatiske opgaver.

Disse er suppleret af en oversigt og vejledning til de mest typiske fejl på engelsk  og vores populære Engelsk Grammatik, som er et godt værktøj til dine daglige engelskafleveringer.

Analysehjælp

Vi har mere end 1000 study guides, der hjælper dig med at analysere en tekst – enten fiction eller non-fiction. Nogle er hjælp til specifikke opgaveformuleringer fra tidligere eksamenssæt, mens andre er analysehjælp til de allermest populære tekster som fx noveller, taler og digte.

På Studienet finder du også flere analysemodeller, der helt overordnet kan hjælpe dig med at lære, hvad en analyse skal indeholde:

Opgavetyper

Vi viser dig, hvordan du bærer dig ad, når du skal skrive de forskellige opgavetyper, du kan støde på i Engelsk.

Vores vejledning til analytical essay kan du bruge uanset, om du går på STX eller HHX! Vi har også en vejledning til argumentative essay, som du kan møde på HTX, EUX og HHX. Vores vejledning til manuscript for speech er relevant både på HHX og HTX. Derudover kan du også finde hjælp til de øvrige opgavetyper på STX, HHX og HF.

Topic Guides

Til hjælp for dig, der skal skrive en større opgave i Engelsk (fx SRP, SSO, SOP og SRO), har vi udarbejdet Topic Guides, der sætter fokus på et bestemt emne, område eller personer, som har at gøre med de engelsktalende lande. Det kan være emner som Brexit og Donald Trump, men også historiske som The Cuban Missile Crisis og Apartheid.

Se oversigt over alle vores Topic Guides.

Hjælp til eksamen i Engelsk

Studienet hjælper dig målrettet til at blive klar til eksamen på din uddannelse. Her finder du den vejledning, du har brug for til at forberede dig effektivt:

Til den mundtlige eksamen i engelsk har vi lavet en samlet vejledning, der dækker alle uddannelser og niveauer, som du kan finde her:

Vejledning til mundtlig eksamen i Engelsk

Søger du overblik over den skriftlige eksamen i engelsk, så finder du råd og vejledning til alle uddannelser og niveauer i vores samlede vejledning til skriftlig eksamen i Engelsk:

Vejledning til skriftlig eksamen i Engelsk

Husk: Er du godt forberedt til eksamen, kan du meget bedre bevare roen og få et godt resultat!