[9]

Vejledning til argumentative essay

Få hjælp til at skrive et argumentative essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning.

Denne vejledning er specifikt designet til at hjælpe dig med den genre, som hedder argumentative essay. Du vil altid møde denne genre på HTX B, HTX A og EUX B, og den kan også dukke op på HHX A. 

Et argumentative essay handler typisk om at behandle en eller anden form for samfundsproblem ud fra en række kildematerialer, normalt med fokus på skrivehandlingen diskussion (discussion). Normalt er der en forventning om, at du skal markere en klar holdning til emnet, som dit essay skal argumentere for.

I vejledningen kan du få hjælp til alle stadier af skriveprocessen, herunder forståelse af opgaveformulering og kildemateriale, udarbejdelse af disposition og argumentation, samt selve skrivningen af dit essay og den afsluttende korrektur. Du kan også se kommenterede eksempler på argumentative essays til 12, som er skrevet ud fra principperne i denne vejledning. 

Det er vigtigt at være opmærksom på, at et argumentative essay er noget andet end et analytical essay, som du også kan møde til nogle eksamener. I et argumentative essay skal du nemlig ikke analysere en konkret tekst, men i stedet behandle et overordnet emne med udgangspunkt i noget kildemateriale.

Hvis du har brug for hjælp til at skrive et analytical essay, skal du i stedet bruge vores vejledning til denne opgavegenre:

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Vejledning til argumentative essay

[9]
Bedømmelser
 • 20-05-2023
  Givet af HTX-elev på 1. år
 • 16-05-2023
  Givet af HTX-elev på 3. år
 • 06-02-2023
  Givet af HTX-elev på 2. år
 • 02-11-2022
  Givet af HHX-elev på 3. år