Apartheid

I denne topic guide kan du få hjælp til at arbejde med emnet Apartheid i faget Engelsk. Dette emne er meget populært at inddrage i større skriftlige opgaver (fx SRP, SSO og SRO), men du kan også møde det i den ordinære undervisning. Vores guide giver dig et grundigt overblik over emnet, samt inspiration til konkrete kildetekster, som du kan inddrage i dit arbejde. 

I denne guide giver vi dig fokuseret hjælp til at arbejde med emnet i engelskfaget. Vi har særligt fokus på, hvordan du bedst kan inddrage det i større skriftlige opgaver og vi giver dig løbende råd til relevante tekster, som du kan inddrage i dit arbejde. Fordi denne guide er særligt designet til brug inden for engelskfaget, har vi skrevet det meste af guiden på engelsk. Den afsluttende sektion om større skriftlige opgaver og tværfagligt samarbejde til sidst er dog skrevet på dansk.

Overblik

Fra omkring 1950 indførte regeringen i Sydafrika en række love, som indførte tvungen opdeling af mennesker fra forskellige etniske grupper. Det betød i praksis at ikke-hvide sydafrikanere (et flertal af befolkningen) blev tvunget til at bo i separate områder og bruge separate offentlige institutioner. Det blev endda forbudt at gifte sig med eller være i forhold med folk af en anden etnicitet. Lovene havde forfærdelige menneskelige konsekvenser - folk blev tvunget væk fra deres hjem og familier blev splittet op.

Trods massiv modstand fra befolkningen og pres fra det internationale samfund var apartheid en realitet helt op til 1991, hvor regeringen endelig gik med til at begynde en proces, hvor styret blev gradvist afviklet og erstattet af et demokratisk system. Aktivistlederen Nelsen Mandelas arbejde havde stor betydning for denne udvikling. Som formand for partiet ANC (African National Congress) var han med til at lægge planerne for den nye regering i samarbejde med daværende præsident F.W. de Klerk - og i 1994 blev Mandela valgt som første præsident i det frie Sydafrika.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Apartheid

[1]
Bedømmelser
  • 07-12-2019
    Givet af 3.g'er på STX
    godt