[4]

Poem analysis

Denne analysemodel er en hjælp til dig, der skal lave en analyse af et digt (poem) i engelsk. Den kan bruges som hjælp til analyse og fortolkning af alle typer af digte, og den er god at benytte både til lektier, opgaveskrivning og eksamen.

Modellen indeholder mange forskellige ting, man kan komme ind på i en digtanalyse. Det er dog vigtigt at sige, at du ikke skal komme ind på alt i din analyse. Derimod skal du udvælge de ting i analysemodellen, du netop kan bruge som inspiration til at analysere det bestemte digt, som du sidder med.

Udgangspunktet for din analyse skal altså være, hvad der kunne være interessant at analysere i digtet. Det er digtet og ikke analysemodellen, der skal være styrende for din analyse.

Skal du analysere et digt i Dansk, har vi en separat vejledning til digtanalyse i Dansk.

Uddrag

Nedenfor kan du se et kort uddrag fra vores analysemodel:

Introduktion til billedsprog

I digte bruges der næsten altid billedsprog, og derfor er dette som regel godt at komme ind på i din digtanalyse.

Billedsprog er overordnet set karakteriseret ved, at betydningen af ordene ikke skal forstås bogstaveligt. Et eksempel kunne være sætningen ”His heart melted at the sight of her”. Hans hjerte smeltede ikke i bogstavelig forstand, men det sproglige billede giver et stærkt indtryk af, hvordan hans følelser blev påvirket i situationen. 

Billedsprog kan forekomme i alle tekstgenrer, men det ses særligt ofte indenfor poesien, og er derfor særligt vigtigt at være opmærksom på, når du analyserer digte. Nedenfor gennemgår vi nogle af de mest typiske former for billedsprog. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Poem analysis

[4]
Bedømmelser
 • 02-06-2023
  Givet af 2.g'er på STX
 • 14-06-2022
  Givet af 2.g'er på STX
 • 06-03-2021
  Givet af 2.g'er på STX
 • 24-09-2020
  Givet af HFe-elev på 1. år