[150]

SRO-bogen

Her kan du læse SRO-bogen, som er Studienets hjælp til Studieretningsopgaven på stx og hhx.  Du kan også bruge bogens råd til at skrive Studieretningscase på htx. Med bogen kan du sikkert og effektivt skrive en supergod opgave på den afsatte tid. Bogen kan bruges som trin-for-trin guide til din opgave eller som opslagsværk på alle stadier af opgaveprocessen.

SRO er en større skriftlig opgave i 2.g af gymnasiet, som skal forberede dig på Studieretningsprojektet (stx) eller studieområdeprojektet (hhx) i 3.g. I opgaven skal du bruge to af dine fag til at besvare en flerfaglig opgaveformulering.

Først får du idéer og hjælp til dit forarbejde, hvor du skal vælge emne, søge materialer og gå til vejledningsmøder med dine lærere. Dernæst ser vi på, hvordan du kan skrive en problemformulering og forstå din opgaveformulering. På den måde får du styr på, præcis hvad der forventes af dig i opgaven.

Du finder også en vejledning til opbygning af opgaven. Her giver vi vejledning om, hvordan du skriver opgavens indledning, redegørelse, analyse, diskussion eller vurdering, samt konklusion og resumé. Derudover får du hjælp til alle de formelle krav og kravene til formidling.

Til sidst i bogen finder du en guide til den mundtlige prøve i SRO. Du får også en skabelon, som gør det let for dig at sætte din opgave op på den rigtige måde.  

Vi kan også kalde en SRO for et ’mini-SRP' (stx) eller 'mini-SOP' (hhx), fordi du lærer at skrive en opgave med flere fag på en akademisk måde, samtidigt med at du får træning i de formelle krav til opgavetypen. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

SRO-bogen

[150]
Bedømmelser
 • 02-05-2024
  Givet af 2.g'er på STX
  Jeg syntes den forklarer det meget godt, kunne dog godt have brugt flere eksempler fra biologi kemi, da det er svært at se det for sig med eksempler om USA. Men ellers meget godt beskrevet og har virkelig hjulpet :)
 • 05-01-2015
  Givet af 2.g'er på STX
  Super god bog der giver dig meget mere viden end du nogen sinde vil få fra din lære! Utrolig god håndbog til at lave den perfekte SRO ! :)
 • 19-06-2024
  Givet af 2.g'er på STX
  rigtig godt, reder min gymnasie tid
 • 13-12-2022
  Givet af 2.g'er på STX
  Virkelig god til at skrive et godt resume