[5]

Short film analysis

I denne vejledning kan du få hjælp til at analysere en kortfilm (short film analysis). Analyse af kortfilm indgår altid som mulighed i den skriftlige eksamen i Engelsk B på HF, så her er det er særligt vigtigt at have styr på denne genre. Du kan dog også møde kortfilm i andre sammenhænge, også på de øvrige ungdomsuddannelser. Mange af pointerne i vejledningen kan desuden også være relevante, hvis du skal analysere længere film. 

I første sektion af vejledningen kan du finde nogle generelle råd om, hvordan filmanalyse adskiller sig fra tekstanalyse, og hvad du skal være særligt opmærksom på, når du skal referere til en film. Du kan også læse lidt om, hvad der kendetegner kortfilm som genre.

Dernæst gennemgår vi de forskellige punkter i analysemodellen. Her er det især vigtigt at læse godt op på de filmtekniske virkemidler (cinematic techniques), da det er et punkt, som adskiller analyse af kortfilm fra analyse af mere traditionelle tekster. 

Vejledningen indeholder mange konkrete eksempler, så du har god mulighed for at se de enkelte analysepunkter og virkemidler i aktion i forskellige kortfilm. Vi har så vidt muligt brugt eksempler fra de kortfilm, som tidligere har været brugt til skriftlig eksamen i Engelsk B på HF. 

Mere hjælp

Du kan læse mere om de litterære analysebegreber i vores analysemodel til short story:

Short story analysis

I denne vejledning får du Studienets hjælp til at analysere noveller (short stories) i engelsk.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Short film analysis

[5]
Bedømmelser
  • 21-03-2024
    Givet af HF-elev på 1. år
  • 16-06-2023
    Givet af HF-elev på 2. år
  • 28-04-2023
    Givet af HF-elev på 2. år
  • 22-03-2021