[64]

SSO-bogen

Her har du SSO-bogen, som er Studienets vejledning til den større skriftlige opgave på HF. I SSO skal du arbejde selvstændigt med et emne, som du skal undersøge gennem ét eller to af dine fag. Det er et komplekst projekt, der tæller som et B-niveau (1,5) på eksamensbeviset. Derfor har vi lavet denne bog som en trin-for-trin guide, der hjælper dig sikkert gennem alle faser i arbejdet med SSO.

Først giver vi dig en masse konkrete opgaveeksempler. De kan være gode til at få idéer til din egen opgave, ligesom de viser dig, hvordan en opgave kan se ud.

Dernæst får du hjælp til hele forberedelsen med valg af fag og emne, informationssøgning, vejledningsmøder og tidsplanlægning. Så ser vi på, hvordan du skal læse og forstå din opgaveformulering.

Vi går også i dybden med opbygningen af din SSO, hvor du får hjælp til at skrive alle afsnit i opgaven, fx redegørelsen, analysen og diskussionen. Derefter ser vi på formidling i form af sprog, layout og skriveprocessen, ligesom du får gode tips til formalia i form af kravene til længde og brugen af kilder. Du får også en skabelon og en tjekliste, så du sikrer dig, at du har levet op til alle krav, før du trykker ”Aflever” på netprøver.dk.

Til sidst får du gode råd om, hvordan du kan bruge fagene i SSO. Her ser vi nærmere på nogle af de mest almindelige fag i SSO-sammenhæng.

SSO-bogen er skrevet af redaktionen på Studienet. Vi har mange års erfaring som undervisere og vejledere på gymnasialt niveau og har derfor kunnet skrive bogen, så den direkte tager afsæt i de problemer og udfordringer, som elever oftest støder på i arbejdet med et stort projekt som SSO.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

SSO-bogen

[64]
Bedømmelser
 • 18-02-2015
  Super god og OMFATTENDE bog. Der er virkelig ikke noget, der mangler her. Det er en KÆMPE hjælp til alle, der skal skrive en SSO. Der er endda flere gode og GRATIS opgaver med, der illustrerer hvordan man skriver en god SSO, og indefor ALLE fag. Dog er det en meget ærgerlig format, der går bogen lidt besværlig at arbejde med.
 • 20-03-2024
  Givet af HF-elev på 2. år
  Den har virkelig hjulpet mig godt igennem min SSO skrivning, og jeg har mange gange fundet svar på mine spørgsmål her, så jeg slap for at skulle skrive til min vejleder flere gange om dagen med enten store eller små spørgsmål. (Brug dog stadig din vejleder så meget som muligt <3)
 • 20-12-2023
  Givet af HF-elev på 2. år
  Udmærket støtte til SSO-opgaven
 • 16-05-2022
  Givet af HF-elev på 2. år
  Virkelig ved hjælp I har. Jeg fik 12 for min sso, fordi jeg havde læst alle jeres gode råd igennem :)