[23]

SSO-bogen

SSO-bogen giver dig den optimale hjælp og vejledning til din SSO-opgave på HF. SSO står for ”Større Skriftlig Opgave”, og det er den store opgave på HF, som tæller meget på dit eksamensbevis.

Her får du målrettet hjælp til alt i din SSO, fra forberedelse af opgaven til opbygning, analyse, diskussion og alle de formelle krav. Din SSO skal være ca. 10-15 sider lang (her tæller forside, indholdsfortegnelse, litteraturliste og bilag ikke med).

Bemærk: I SSO-bogen her har vi valgt at lægge fokus på de fag, der typisk skrives SSO i, nemlig fag som historie, dansk, samfundsfag, engelsk og religion.

Hvis du skal skrive SSO i naturvidenskabelige fag som matematik, fysik og biologi, kan du også bruge SSO-bogen, men da skal du huske at læse bilaget om SSO i naturvidenskab eller bilaget om SSO i matematik.

SSO-bogens inddeling

Bogen er delt op i fem kapitler om selve din SSO samt to bilag, der forklarer om de enkelte fag og giver dig hjælp, hvis du er gået i stå i din opgaveskrivning. SSO-bogen kan læses fra start til slut, men den er også god som et opslagsværk, som du kan kigge i, når du er i tvivl om noget i din SSO.

Med SSO-bogen får du:

1. Hjælp til forberedelsen af din SSO: Valg af fag og emne samt gode råd til materialesøgning og til at få noget ud af vejledningerne hos din lærer.

2. Hjælp til at forstå og bruge din opgaveformulering: Vejledning i at forstå din opgaveformulering, så du kan besvare opgaven korrekt. Du vil her få en bedre forståelse for, hvad dine lærere lige præcis ønsker af dig, og du vil på den måde kunne besvare opgaven mere effektivt.

3. Hjælp til opbygningen af din SSO: Gennemgang af hvordan du kan bygge din SSO op, og hvilke dele der skal være med.

4. Hjælp til indholdet i din SSO: Hjælp til hvordan du kan skrive de enkelte dele i din SSO, fx indledning, redegørende del, analysedel osv. Hvad består en indledning af? Og hvad med en konklusion? Hvordan skriver man et abstract? osv. Svarene findes i del fire.

5. Hjælp til sprog, skrivestil og kildebrug: Her får du hjælp til at bruge fodnoter, lave citater og skrive din SSO i det rigtige sprog. Desuden indeholder dette kapitel råd til layout og omfang af opgaven.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

SSO-bogen

[23]
Bedømmelser
 • 24-11-2014
  Givet af HF-elev på 2. år
  Hvorfor kan man ikke downloade SSO- boge ?
 • 17-12-2014
  Givet af HF-elev på 2. år
  Super god hjælp, bare træls den ikke kan downloade den.
 • 21-02-2018
  Givet af HFe-elev på 2. år
  giver fin overblik
 • 24-01-2018
  Givet af HF-elev på 2. år
  Lav den så den kan downloades!
  Hej. Tak for din bedømmelse. Du kan downloade vores webbøger med vores App. Læs mere her. Med venlig hilsen Jeppe/Studienet.dk
  Givet af: Studienet.dk redaktionen