[93]

Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.  

Denne guide er designet til at hjælpe dig med den eksamensgenre, som hedder analytical essay. Du vil altid møde denne genre til skriftlig eksamen i Engelsk A og B på STX - og du har også altid mulighed for at vælge den på HHX A og HTX A. 

Det er vigtigt at forstå, at analytical essay dækker over en helt særlig genre, som ikke nødvendigvis svarer til det, som man normalt forbinder med et ‘essay’. Grundlæggende er et analytical essay - som navnet antyder - altid bygget op omkring en analyse af en eller anden form for tekst. Denne tekst er enten fiction (normalt en short story) eller non-fiction (fx speech, article, essay…). 

Desuden er der ofte en ekstra instruktion i opgaveformuleringen, så du ikke kun skal analysere teksten, men også arbejde med den på en anden måde. Her kan du fx blive bedt om at fortolke, diskutere eller vurdere. På STX A vil du desuden altid blive bedt om at arbejde med den sproglige stil i teksten.

NB: Hvis du har Engelsk B på HF, skal du i stedet skrive et short analytical essay. Det er en lidt anderledes opgave, så derfor har vi lavet en seperat vejledning til short analytical essay.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Vejledning til analytical essay

[93]
Bedømmelser
 • 27-02-2024
  Givet af 2.g'er på STX
  udover den fantastiske hjælp, så er der dog en lille fejl i eksemplet på en essay on a short story i den sidste del.
 • 13-11-2019
  Givet af HHX-elev på 3. år
  Rigtigt godt - god hjælp til det analytiske essay.
 • 03-03-2024
  Givet af 3.g'er på STX
  yes
 • 07-10-2023
  Givet af HF-elev på 2. år
  Altid god ghælp