Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til fiction og non-fiction opgaven.  

Denne guide er specifikt designet til at hjælpe dig med den eksamensgenre, som hedder analytical essay. Du vil altid møde genre til skriftlig eksamen i Engelsk A og B på STX - og du har også altid mulighed for at vælge den på HHX A. Du kan også møde formuleringen analytical essay på HF B, men her bliver begrebet brugt lidt anderledes, så i denne vejledning fokuserer vi kun på STX og HHX.

Det er vigtigt at forstå, at analytical essay dækker over en helt særlig genre, som ikke nødvendigvis svarer til det, som man normalt forbinder med et ‘essay’. Grundlæggende set er et analytical essay - som navnet antyder - altid bygget op omkring en analyse af en eller anden form for tekst. Denne tekst er enten fiction (normalt en short story) eller non-fiction (kan være forskellige genrer - fx speech, article, essay…)

Desuden er der altid en ekstra instruktion i opgaveformuleringen, så du ikke kun skal analysere teksten, men også arbejde med den på en anden måde. Her bliver du enten bedt om at fortolke, kommentere, diskutere eller vurdere teksten. På den nye, digitale STX A-eksamen vil du desuden altid blive bedt om at arbejde med den sproglige stil i teksten.

Analytical essay er også kendt som ‘engelsk essay’

Mange er vant til at omtale analytical essay-opgaven som engelsk essay, fordi det er en særlig slags essay, som man bliver bedt om at skrive i engelsktimerne. Hvis du går på HHX, skal du dog være opmærksom på, at der er to helt forskellige typer essay-opgaver, som du kan møde til din skriftlige eksamen i engelsk. Der er både analytical essay, hvor du arbejder med en bestemt tekst, og et mere traditionelt essay, hvor du skal arbejde med et overordnet emne ud fra en række kilder. Denne guide giver dig kun hjælp til analytical essay-opgaven.

Hvis du er interesserent i den mere traditionelle essay-opgave på HHX, kan du i stedet læse vores trin-for-trin vejledning til denne opgavetype:

Trin-for-trin vejledning til engelsk essay på HHX

Har du svært ved at skrive et essay i engelsk? Sidder du med spørgsmål som: Hvad er et engelsk essay?Hvordan opbygges et engelsk essay?Hvordan skriver ...

Analytical essay på 15 minutter

Hvis du skal have et hurtigt overblik over, hvordan du strukturerer og skriver et analytical essay, har vi lavet en forkortet version af vores vejledning i PDF-format. Denne lynudgave er specifikt designet til at være let at printe ud og have med til eksamen.

Analytical essay på 15 minutter

Denne guide giver dig et hurtigt overblik over, hvordan du kan skrive et godt analytical essay i engelsk og hvad du skal være særligt opmærksom på ved netop ...

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Vejledning til analytical essay

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.