Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til fiction og non-fiction opgaven.  

Denne guide er specifikt designet til at hjælpe dig med den eksamensgenre, som hedder analytical essay. Det er altid den genre du skal skrive til skriftlig eksamen i Engelsk A på STX - og du har også altid mulighed for at vælge den på HHX A og STX B. Du kan også møde formuleringen analytical essay på HF B, men her bliver begrebet brugt lidt anderledes, så i denne vejledning fokuserer vi kun på STX og HHX.

Det er vigtigt at forstå, at analytical essay dækker over en helt særlig genre, som ikke nødvendigvis svarer til det, som man normalt forbinder med et ‘essay’. Grundlæggende set er et analytical essay - som navnet antyder - altid bygget op omkring en analyse af en eller anden form for tekst. Denne tekst er enten fiction (normalt en short story) eller non-fiction (kan være forskellige genrer - fx speech, article, essay…)

Desuden er der altid en ekstra instruktion i opgaveformuleringen, så du ikke kun skal analysere teksten, men også arbejde med den på en anden måde. Her bliver du enten bedt om at fortolke, kommentere, diskutere eller vurdere teksten.

Analytical essay er også kendt som ‘engelsk essay’

Mange er vant til at omtale analytical essay-opgaven som engelsk essay, fordi det er en særlig slags essay, som man bliver bedt om at skrive i engelsktimerne. Hvis du går på HHX, skal du dog være opmærksom på, at der er to helt forskellige typer essay-opgaver, som du kan møde til din skriftlige eksamen i engelsk. Der er både analytical essay, hvor du arbejder med en bestemt tekst, og et mere traditionelt essay, hvor du skal arbejde med et overordnet emne ud fra en række kilder. Denne guide giver dig kun hjælp til analytical essay-opgaven.

Vejledningens struktur

I starten af vejledningen kan du finde nyttig information før du går i gang med dit analytical essay. Hvis det er første gang du bruger denne vejledning, er det en god idé at starte her, før du går videre til eksemplerne og de 6 trin i selve opgaveprocessen.

Herefter kan du se på vores eksempelbesvarelser, som viser hvordan et analytical essay til 12 kan se ud. Det kan være nyttigt at se på et eller flere af disse eksempler, før du kaster dig over guiden, da det giver dig et konkret indtryk af, hvordan et analytical essay kan opbygges. 

Efter eksemplerne kan du læse selve vores 6-trins guide, som hjælper dig igennem hele processen med at skrive et analytical essay. 

Efter de 6 trin kan du finde en hurtig oversigt over de vigtigste do's and don'ts i analytical essay-opgaven, som samtidig er en opsummering af de vigtigste punkter fra denne vejledning.

Analytical essay på 15 minutter

Hvis du skal have et hurtigt overblik over, hvordan du strukturerer og skriver et analytical essay, har vi lavet en forkortet version af vores vejledning i PDF-format. Denne lynudgave er specifikt designet til at være let at printe ud og have med til eksamen.

Analytical essay på 15 minutter

Denne guide giver dig et hurtigt overblik over, hvordan du kan skrive et godt analytical essay i engelsk og hvad du skal være særligt opmærksom på ved netop ...

Teksten herover er kun et uddrag. Den fulde tekst er kun for medlemmer.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Vejledning til analytical essay

[0]
Der er endnu ingen bedømmelser af dette produkt.