Vejledning til analytical essay

Få hjælp til at skrive et analytical essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Vejledningen kan både bruges til opgaver inden for fiction og non-fiction.  

Denne guide er designet til at hjælpe dig med den eksamensgenre, som hedder analytical essay. Du vil altid møde denne genre til skriftlig eksamen i Engelsk A og B på STX - og du har også altid mulighed for at vælge den på HHX A. På HF B bliver du desuden bedt om at skrive et såkaldt short analytical essay, hvor der er lidt mindre krav til omfang og indhold.

Det er vigtigt at forstå, at analytical essay dækker over en helt særlig genre, som ikke nødvendigvis svarer til det, som man normalt forbinder med et ‘essay’. Grundlæggende er et analytical essay - som navnet antyder - altid bygget op omkring en analyse af en eller anden form for tekst. Denne tekst er enten fiction (normalt en short story) eller non-fiction (fx speech, article, essay…). På HF B kan du desuden vælge at analysere en kortfilm (short film).

Desuden er der ofte en ekstra instruktion i opgaveformuleringen, så du ikke kun skal analysere teksten, men også arbejde med den på en anden måde. Her kan du fx blive bedt om at fortolke, diskutere eller vurdere. På STX A vil du desuden altid blive bedt om at arbejde med den sproglige stil i teksten.

Analytical essay er også kendt som ‘engelsk essay’

Mange er vant til at omtale analytical essay-opgaven som engelsk essay, fordi det er en særlig slags essay, som man bliver bedt om at skrive i engelsktimerne. Du skal dog være opmærksom på, at der på HHX og HTX også findes en anden type essay, som du kan blive bedt om at skrive i Engelsk - nemlig et såkaldt argumentative essay (eller bare 'essay'), hvor du skal arbejde med et overordnet emne ud fra en række kilder. Denne guide giver dig kun hjælp til analytical essay-opgaven.

Hvis du er interesserent i den mere argumenterende essay-opgave, kan du i stedet læse vores trin-for-trin vejledning til denne opgavetype:

Vejledning til argumentative essay

Få hjælp til at skrive et argumentative essay i Engelsk med Studienets trin-for-trin vejledning. Denne guide er specifikt designet til at hjælpe dig med den genre, som hedder argumentative essay (eller bare essay). Du vil altid møde denne genre på HTX B, HTX A og EUX B, og den kan også dukke op på HHX A. Bemærk at kravene til genren er de samme, uanset om der står “essay” eller “argumentative essay” i opgaveformuleringen.

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Vejledning til analytical essay

[1]
Bedømmelser
  • 15-02-2019
    Givet af HHX-elev på 2. år
    Godt!