Opgaver om statistik og sandsynlighedsregning

Dette kapitel handler om statistik og sandsynlighedsregning, og her kan du finde hjælp til at løse opgaver, der kan optræde til den skriftlige eksamen i matematik på A-, B- og C-niveau på STX, HTX, HHX og HF.

Kapitlet består af guides til typeopgaverne inden for statistik og sandsynlighedsregning. Hver guide indeholder en kort beskrivelse af, hvad du kan forvente at læse om i guiden, samt en karakteristik af den typeopgave guiden handler om og eksempler på opgaveformuleringer, så du ved, hvordan du kan genkende typeopgaven. Derudover indeholder hver guide en metode til at løse opgavetypen eller en række gode råd til, hvordan du løser opgaven på en god måde, alt efter hvilken form for typeopgave guiden handler om. Guiden indeholder typisk også et eksempel, hvor vi viser, hvordan en eksamensopgave kan se ud, og hvordan du kan løse den, med den metode vi har beskrevet, ved at bruge WordMat, Maple™ og TI-Nspire™. Du kan også vælge at bruge opgaven i eksemplet til at øve dig på at løse typeopgaven.

For at du kan nå at blive fortrolig med disse guides inden din eksamen, så anbefaler vi, at du begynder at øve dig i god tid inden eksamensperioden.