[15]

Opgaver om statistik og sand­synligheds­regning

Her kan du få hjælp til at løse en stor del af de opgaver om statistik og sandsynlighedsregning, der ofte indgår i opgavesæt til den skriftlige eksamen i Matematik A, B og C på STX, HHX, HTX og HF.

I vejledningerne beskriver vi, hvordan du kan genkende og løse forskellige typer af opgaver om statistik og sandsynlighedsregning. Vejledningerne indeholder også eksempler på opgaver, som vi har lavet, så de ligner eksamensopgaver. I vejledningerne viser vi, hvordan vi løser opgaverne med de metoder, vi har gennemgået.

Vores besvarelser af opgaveeksemplerne er lavet med CAS-værktøjerne WordMat, Maple™ og TI-Nspire™. Hvis du har brug for hjælp til at bruge et CAS-værktøj, så foreslår vi, at du kigger i vores vejledninger til WordMat, GeoGebra™Maple og TI-Nspire.

For at du kan nå at blive fortrolig med metoderne inden din eksamen, så anbefaler vi, at du begynder at øve dig i god tid inden eksamensperioden.

Du kan finde vejledningerne til opgaver inden for andre emner, fx funktioner og geometri, her: Matematik med hjælpemidler.

Opbygning

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Opgaver om statistik og sandsynlighedsregning

[15]
Bedømmelser
 • 24-02-2021
  Givet af Underviser på Andet
  Jeg er meget begejstret for studienet.dk og derfor også for den aktuelle webbog. studienet ville have været en fantastisk hjælp, havde den eksisteret, da jeg tog matematisk studenter-eksamen i 1956 og også i min senere uddannelse. Med venlig hilsen Uno Romby Nielsen
 • 17-11-2021
  Givet af HF-elev på 1. år
  Tangenter og væksthastighed
 • 05-02-2020
  Givet af 2.g'er på STX
  Super hjælpsom til min SRO
 • 30-11-2023
  Givet af HHX-elev på 3. år