GeoGebra™

Her finder du vores guide til GeoGebra™. GeoGebra er et matematikprogram, der bl.a. indeholder CAS, regneark, en sandsynlighedslommeregner og en tegneblok til grafer og geometriske konstruktioner. GeoGebra kan bruges til at løse mange forskellige typer af matematikopgaver.

I vejledningen gennemgår vi bl.a., hvordan programmet er opbygget, giver dig en række gode råd og gennemgår en lang række kommandoer og funktioner, som du kan få brug for, når du løser opgaver.

Vi anbefaler, at du supplerer GeoGebra med et skriveprogram, fx Word. Kopiér dine udregninger, grafer osv. fra GeoGebra og indsæt dem i skriveprogrammet sammen med de tilhørende forklaringer.

Hvis du vil bruge GeoGebra til eksamen, så anbefaler vi, at du lærer GeoGebra at kende i god tid inden eksamen, så du har styr på programmets kommandoer og funktioner.

Vejledningens opbygning

På siden Kom i gang med GeoGebra kan du finde en introduktion til GeoGebra. I introduktionen beskriver vi bl.a., hvor du kan downloade programmet, og hvordan du indstiller sproget til dansk.

GeoGebra indeholder forskellige vinduer, bl.a. et CAS-vindue og et algebra-vindue. Du finder en introduktion til de forskellige vinduer på siden Vinduer i GeoGebra.

Vejledningen indeholder også vores gode råd om bl.a. indstilling af antal decimaler, tekststørrelse og vinkelenhed samt brug af decimalpunktum og implicit gangetegn. Du finder rådene på siden Tips til GeoGebra.

Sidst i vejledningen finder du en gennemgang af en lang række kommandoer i GeoGebra. Fx gennemgår vi, hvordan du arbejder med ligninger, funktioner, differentialregning, vektorer, statistik og sandsynlighedsregning i GeoGebra. Vi har delt kommandoerne op efter emne. Du kan se en oversigt på siden Kommandoer.

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

GeoGebra™

[1]
Bedømmelser
  • 14-01-2021
    Givet af Underviser på Andet