Matematik med hjælpemidler - Guide

Du kan bruge denne webbog til at forberede dig på delprøven med hjælpemidler til den skriftlige eksamen i matematik på STX, HTX, HHX og HF.

En kategorisering af tidligere eksamensspørgsmål har vist, at der både på A-, B- og C-niveau er visse opgavetyper, der jævnligt optræder i eksamenssættene, og at opgaver af samme type typisk kan løses med samme metode. Det er derfor en god idé at lære disse metoder at kende. At bestemme nulpunkterne for en funktion er et eksempel på sådan en opgavetype, fordi eksamenssæt tit indeholder opgaver, hvor du skal bestemme en funktions nulpunkter, og selv om de umiddelbart ser lidt forskellige ud, så kan opgaverne løses med samme fremgangsmåde.

Vi har lavet en guide til de fleste af de opgavetyper, der jævnligt optræder i eksamenssættene, og har samlet alle vores guides i denne webbog. Samlet set dækker webbogen derfor en stor del af de opgaver, du kan møde i delprøven med hjælpemidler til den skriftlige eksamen.

Hver guide indeholder:

 • Hjælp til hvordan du identificerer opgaver af denne type.
 • En detaljeret beskrivelse af, hvordan du løser opgaverne.
 • Mindst ét eksempel på en opgave og en tilhørende besvarelse.

Vi har benyttet CAS-værktøjerne WordMat, Maple™ og TI-Nspire™ til at løse de opgaver, der indgår i webbogen. Vi anbefaler, at du lærer at benytte et CAS-værktøj, da du kan spare tid ved at bruge et CAS-værktøj, når du løser opgaver, og desuden minimere risikoen for at lave fejl. Hvis du har brug for hjælp til, hvordan du bruger CAS-værktøjerne, kan du læse vores guides om WordMatMaple og TI-Nspire.

Du kan læse webbogen fra start til slut, eller du kan gå direkte til den opgavetype, du mangler hjælp til. Webbogen er emneopdelt, så du kan også vælge at fokusere på opgaverne inden for et specifikt emne, fx funktioner, differentialregning eller statistik og sandsynlighedsregning.

 

Teksten herover er kun et uddrag. Køb medlemskab for at læse den fulde tekst.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Matematik med hjælpemidler - Guide

[9]
Bedømmelser
 • 08-05-2018
  Givet af HFe-elev på 2. år
  Findes der ikke en printvenlig udgave af denne guide? Jeg vil rigtigt gerne have den i en tilgængelig udgave under skriftlig eksamen
  Hej. Tak for din bedømmelse. Du kan downloade vores webbøger med vores App. Læs mere her. Med venlig hilsen Jeppe/Studienet.dk
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 25-05-2018
  Givet af 2.g'er på STX
  Kan i ikke gøre sådan man kan downloade den offline?? inden d 30/5??
  Hej. Tak for din bedømmelse. Du kan læse vores webbøger offline med vores App. Læs mere her: https://www.studienet.dk/app Med venlig hilsen Jeppe Studienet.dk
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 27-05-2019
  Givet af HF-elev på 2. år
  Hejsa! Kommer der også en app til Ipad?
  Hej. Det har vi ingen planer om i øjeblikket. Vh, Jeppe, Studienet.dk
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 26-03-2019
  Vanvittigt brugbar til en eksamenssituation. Håber måske ikke kunne tilføje flere opgaveløsninger for vektorer i rummet, da der er mange typer som i ikke har. Ellers helt og aldeles fremragende
  Hej. Tak for din bedømmelse. Vi er glade for at høre, at du synes om vejledningen. Vi tager dit ønske om flere guides til opgaver om vektorer i rummet med i vores overvejelser, næste gang vi opdaterer vejledningen. Med venlig hilsen Kirstine/Studienet.dk.
  Givet af: Studienet.dk redaktionen