[10]

Matematik med hjælpemidler - Guide

Her kan du finde hjælp til at løse mange af de opgaver, der typisk indgår i delprøve 2 til den skriftlige eksamen i Matematik A, B og C på STX, HHX, HTX og HF.

En kategorisering af tidligere eksamensspørgsmål har vist, at der både på A-, B- og C-niveau er visse opgavetyper, der jævnligt optræder i eksamenssættene, og at opgaver af samme type typisk kan løses med samme metode. Det er derfor en god idé at lære disse metoder at kende. At bestemme nulpunkterne for en funktion er et eksempel på sådan en opgavetype, fordi eksamenssæt tit indeholder opgaver, hvor du skal bestemme en funktions nulpunkter, og selvom de umiddelbart ser lidt forskellige ud, så kan opgaverne typisk løses ved at bruge samme fremgangsmåde.

Vi har lavet en vejledning til de fleste af de opgavetyper, der jævnligt optræder i eksamenssæt. Vejledningerne er samlet i webbøger efter emne:

Alle vejledningerne indeholder:

 • Hjælp til hvordan du identificerer de forskellige typer af opgaver.
 • En detaljeret beskrivelse af, hvordan du løser opgaverne.
 • Mindst ét eksempel på en opgave og en tilhørende besvarelse.

Vi har benyttet CAS-værktøjerne WordMat, Maple™ og TI-Nspire™ til at løse de opgaver, der indgår i vejledningerne. Hvis du har brug for hjælp til, hvordan du bruger CAS-værktøjer, kan du læse vores vejledninger til WordMat, GeoGebra™Maple og TI-Nspire.

Matematik med hjælpemidler - Guide

[10]
Bedømmelser
 • 03-03-2019
  Givet af 3.g'er på STX
  En utrolig god guide til prøven uden hjælpemidler. Har set, at det nu er muligt for windowsbrugere at downloade en app, hvor de kan læse guiden offline, så den kan bruges til terminsprøver og eksamener. Jeg vil derfor blot høre, hvor langt I er med at udvikle denne app til mac også? Bliver det inden de skriftlige eksamener i år?
  Hej. Vores App er kommet find den her
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 26-03-2019
  Vanvittigt brugbar til en eksamenssituation. Håber måske ikke kunne tilføje flere opgaveløsninger for vektorer i rummet, da der er mange typer som i ikke har. Ellers helt og aldeles fremragende
  Hej. Tak for din bedømmelse. Vi er glade for at høre, at du synes om vejledningen. Vi tager dit ønske om flere guides til opgaver om vektorer i rummet med i vores overvejelser, næste gang vi opdaterer vejledningen. Med venlig hilsen Kirstine/Studienet.dk.
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 27-05-2019
  Givet af HF-elev på 2. år
  Hejsa! Kommer der også en app til Ipad?
  Hej. Det har vi ingen planer om i øjeblikket. Vh, Jeppe, Studienet.dk
  Givet af: Studienet.dk redaktionen
 • 17-03-2019
  Givet af 3.g'er på STX
  Hvordan kan man download hvis man har macbook? for vil nemlig gerne have den
  Hej. Vores App er kommet find den her
  Givet af: Studienet.dk redaktionen