Modernisme

Dette kompendie giver grundig hjælp til den litterære strømning modernismen i dansk litteraturhistorie. 

Kompendiet indeholder en noteside, hvor du hurtigt kan skabe dig et overblik over strømningen. Derefter følger en række sider, der går mere i dybden med modernismen. Først har vi en side, der hjælper dig med at besvare spørgsmålet Hvad er modernisme

Efterfølgende udpeger vi nogle af de typiske kendetegn, træk og virkemidler, vi finder i modernistisk litteratur. Her finder du altså generel hjælp til modernistiske tekster. Det samme gør du på siden Temaer, der giver overblik over nogle af de temaer, modernistisk litteratur typisk handler om. 

Dernæst følger en side, hvor vi sammenligner realisme og modernisme, der er de to hovedstrømninger, vi finder i dansk litteratur i 1900-tallet. Vi har også lavet en gennemgang af, hvad der kendetegner særlige genrer inden for modernistisk litteratur, og hvordan modernismen udvikler sig i Danmark.

Hvis du vil vide noget mere specifikt om en af de modernistiske retninger, dækker kompendiet også det. Her kan du for eksempel læse mere om ekspressionisme, Heretica-modernisme og konfrontationsmodernisme.

Derudover indeholder vores kompendie en side om, hvordan modernismen er placeret i dansk litteraturhistorie og en række forfatterbiografier af nogle af modernismens vigtigste forfattere.  

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind

Modernisme

[5]
Bedømmelser
 • 17-06-2021
  Givet af HHX-elev på 3. år
 • 07-06-2021
  Givet af Folkeskoleelev i 9. klasse
 • 10-02-2021
  Givet af 3.g'er på STX
 • 03-01-2021
  Givet af HHX-elev på 3. år