Mejer

Mejer er en romantiker, der er dybt forelsket i Constance

Harald Mejer (her bare kaldet Mejer) er jævnaldrende med Constance. Han er også af såkaldt god borgerlig familie fra Kristinia, men i modsætning til de andre mænd i miljøet vælger han en lidt usikker karriere som musiker. Hans far ønsker egentlig, han skal blive jurist, men han har et stort talent som pianist og komponist (det vil sige, han spiller klaver og skriver nye musikstykker), så han rejser til Leipzig i Tyskland for at uddanne sig. 

Vi får ret tidligt i romanen en beskrivelse af ham, der viser hans personlighedstræk ganske klart. Det er i slutningen af kapitel 4, hvor han følges hjem med Lorck, efter at de hele dagen har været til selskab med Constance og alle de andre i kredsen om familierne Ring og Hansen. Lorck har præsenteret sin tese om, at Constance er "så brilliant koket" (46) og spiller op til mændene. Mejer er lodret uenig og siger:

"Det er den sorteste løgn! [Jeg] har aldrig seet en kvinde så fri for koketteri."
Lorck gav sig til at fløjte. 
   "Hun er så sanddru og åben i sit væsen - akkurat som da hun var blottenes ung - jeg husker hende godt, og så aner hun ikke, hvorledes mandfolk er."
   "Så du alt er færdig i den grad," fniste Lorck, "fanden så fort hun ekspederer det, det må jeg sige er godt gjort". (46-47)

Mejer protesterer altså over for Lorcks kyniske analyse af Constance. Lorck opfatter Constances fortrolighed som en flirten; samme slags flirten, som han hele tiden selv har gang i. Mejer opfatter hende derimod som et åbent og uskyldigt naturbarn, der er alt for god til en kynisk type som Lorck. Lorck opfordrer Mejer til at få et forhold til Constance, som han også selv begærer. Han foreslår, at de konkurrerer om hende, men Mejer protesterer vildt og voldsomt. Han finder det uværdigt at Lorck taler sådan om "en dame, som jeg kjender og agter" (47). Lorck har kun hån til overs for Mejers opfattelse af Constance. Han betragter tydeligvis Mejer som meget naiv og meget barnlig, men Mejer er sikker i sin sag. 

Efter at have taget afsked med Lorck (der har besøg af en elskerinde, som...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind