Kapitel 14-20

Kapitel 14

Constance får ikke rigtig opbakning til sit ønske om skilsmisse. Tværtimod er det som om, alle omkring hende forsøger at få hende til at droppe kravet om skilsmisse igen. Selv de personer, der virker forstående og imødekommende over for hende, er i virkeligheden kun ude på at tale hende fra ønsket om skilsmisse. Constance får bl.a. et kærligt brev fra faren, som minder hende om alle mulige glæder fra hendes barndom, men som også peger på den ubehagelige stilling, som en fraskilt kvinde har i samfundet. 

Ud over hendes venner og bekendte kommer præsten ofte på besøg hos tanten, hvor Constance fortsat bor. Han taler både morsomt og underholdende til hende, så hun efterhånden viser sig mere imødekommende. Men også præsten ender med at gøre opmærksom på de problemer, en skilsmisse vil skabe for såvel Constance som for hendes mand.

I en samtale med Marie og tanten viser det sig desuden, at folk ude i byen er begyndt at tale om Rings ægteskabsproblemer. Der har bredt sig et rygte om, at Constance vil skilles fra Ring, fordi hun er forelsket i Lorck og ønsker at leve med ham. Det er som om, Marie godt kender til Constances forbehold over for Lorck, så rygtet kan sagtens være noget, hun bare finder på, igen for at få Constance til at droppe ønsket om skilsmisse.

Til sidst i kapitlet går det op for Constance, at alle omkring hende bare er ude på at holde hende fast på pladsen i ægteskabet med Ring. Hun tager et brev fra Ring frem, river det i stykker og tramper på det. Hun tænker på, hvor meget hun hader ham, men tænker samtidig, at de andre er værre endnu, fordi de ikke er vrede over Rings adfærd. Tværtimod forsøger de kun at hjælpe ham og viser ingen forståelse for hende. 

Constance føler sig derfor helt alene i verden. Den eneste, hun tænker kærligt om, er musikeren Mejer, som har spurgt efter hende under et kort besøg, han er på. Han er rejst tilbage til Leipzig igen for at studere videre, og det gør Constance trist at tænke på, at Mejer ikke har opsøgt hende, mens han var i byen. 

Kapitel 15

Lægen råder Constance til at tage på kurophold for at komme til hægterne igen. Krisen med Ring har også sat sig fysiske spor i hende. Inden afrejsen fortæller tante Wleügel Constance, at det barn, som Ring har fået med tjenestepigen, er dødt. Desuden er tjenestepigen, Alette, rejst til Amerika med en mand, der gerne ville have hende, selv om hun havde født et barn uden for ægteskab og derfor blev betragtet som en falden kvinde. Barnets død og Alettes afrejse betyder ifølge tanten, at der er fri bane for Constance til at vende tilbage til Ring. Det er som om, det hele bare har været en ond drøm, siger tanten. 

Constance er dog fortsat skeptisk, så tanten fortæller noget mere, der skal overbevise hende. Det viser sig nemlig, at tante Wleügels afdøde mand var hende utro mange gange i deres ægteskab. På et tidspunkt søgte tanten skilsmisse og levede også adskilt fra Hr. Wleügel i tre må...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind