Analyse

Her finder du Studienets analyse af Amalie Skrams roman Constance Ring. Romanen blev udgivet i 1885 og er en lang fortælling med rigtig mange detaljer. Vi har derfor lavet en grundig analyse af romanen, hvor vi ser nærmere på følgende punkter:

Du kan desuden få rigtig meget hjælp til din analyse i vores gennemgang af romanens handling. I de enkelte kapitelresuméer finder du en lang række analytiske pointer, der forklarer, hvordan romanen er bygget op og fortalt.  

Hvis du har brug for mere inspiration til at analysere romaner, kan du finde hjælp i Studienets vejledning til romananalyse.

Uddrag

Her kan du læse et uddrag af vores analyse, hvor vi gennemgår romanens fremstilling af Constance 

Constances anderledes opførsel bliver med tiden et problem

I begyndelsen er alle blevet begejstrede for Constances usædvanlige personlighed, men som årene går og hun ikke falder ind i rollen som hustru, bliver begejstringen altså afløst af skepsis og kritik. Det bliver allermest tydeligt i samtalerne mellem Rings venner, ægteparret Hansen. På et tidspunkt siger Marie Hansen til sin mand, at hun er bekymret for Constance:

"Hun er sikkert smittet af den moderne vantro, du hørte vel, at hun forsvarte Bjørnson."
    "Nej, snak, gjorde hun det? Nå ja, Constance har altid forekommet mig at være, altså sådan aparte, og aparte fruentimmer - ja, dem har jeg ingen fidus til."

Herefter nævner Rikard Hansen, at det er Constances egen skyld, hvis Ring bliver "drikfældig", altså alkoholafhængig, sådan som alle omkring ham frygter. I Hansens øjne udgør Constance altså et problem, man ikke kan stille noget op med, udelukkende fordi hun er anderledes. 

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind