Resumé

Hvad handler Æneiden om? Få svaret her, hvor vi giver et resumé af handlingen i Vergils epos, Æneiden. Først ser vi nærmere på, hvordan eposet er bygget op, og derefter giver vi et samlet resumé af handling…

...

...

Resumé af hele Æneiden

Her finder du et samlet resumé af Vergils epos Æneiden.

Sang 1: Æneas lider skibbrud og strander ved Karthago

Digteren vil synge om Æneas, hans flugt fra Troja og hans rejse til Italien. Æneas må udstå mange lidelser pga. gudinden Juno, men vil ende med at blive stamfar til romerne. Juno hader Æneas, fordi hun elsker byen Karthago, som hun ved, at romerne engang vil udslette. Desuden hader hun trojanerne pga. Paris’ dom, hvor den trojanske prins Paris valgte Venus som den smukkeste af gudinderne, ikke Juno. 

Da Æneas og trojanerne er tæt på at nå til Italien, sørger Juno for, at de lider skibbrud. De redder sig i land ved byen Karthago, hvor dronningen, Dido, lover dem hjælp. Gudinden Venus, som er Æneas’ mor, sørger for, at Dido bliver forelsket i Æneas.

Sang 2-3: Æneas fortæller om Trojas fald og om sin rejse

Æneas fortæller i et langt tilbageblik Dido om, hvordan den trojanske krig sluttede. Grækerne udtænkte en snedig plan til at erobre Troja. De lavede en gigantisk træhest (den trojanske hest) og lod som om, den skulle være en gave til guderne. I virkeligheden gemmer de en gruppe soldater inden i hesten. Trojanerne bliver narret og ender med at slæbe træhesten ind i Troja, fordi de tror, den er en hyldest til gudinden Minerva. 

Grækerne, der havde skjult sig inden i træhesten, åbner om natten byportene for den græske hær, som stormer byen. Æneas og …

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind