Vers 173-295

Her får du grundig hjælp til vers 173-295 af 4. sang i Vergils Æneide. Disse vers handler grundlæggende om, at Jupiter befaler Æneas at forlade Dido og rejse til Italien.

​​​​​​​Sammendrag

Vers 173-237: Rygtet løber i Karthago og omegn og fortæller, at Æneas og Dido har fundet sammen og været kærester hele vinteren igennem. Rygtet når til Jarbas, en lokal konge, som har bejlet til Dido, og som hun har afvist. Jarbas bliver meget vred, da han hører, at Dido har valgt Æneas, og han klager til Jupiter, som hører hans bønner. Jupiter mener, at Æneas forsømmer sin pligt, som er at rejse til Italien og grundlægge det rige, som med tiden skal blive til Romerriget. Han kalder på guden Merkur og befaler ham at rejse ned for at give Æneas besked på at forlade Karthago og sejle til Italien.

Vers 238-295: Merkur flyver afsted på sine vingede sandaler og med sin budbringerstav (heroldstav) i hånden. På vejen passerer han Atlas, der som et gigantisk bjerg står og holder himlen oppe. Da Merkur kommer til Karthago, ser han, at Æneas er i gang med at bygge på byen Karthago. Han skælder Æneas ud og minder ham om, at det er skæbnens vilje, at ha...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind