Vers 434-558

Her får du grundig hjælp til vers 434-558 af 2. sang i Vergils Æneide. Disse vers handler grundlæggende om, at grækerne erobrer kongeborgen og dræber kong Priamos.

Sammendrag

Vers 434-505: Æneas kaldes til kongeborgen for at hjælpe med at forsvare den. Han ser, hvordan trojanerne desperat nedbryder tårne, mure og spir og kaster dem over de græske tropper. Men selvom mange grækere mister livet, kommer der nye til, og det lykkes grækerne at storme kongeborgen. Pyrrhus, Achilleus’ søn, fører an i erobringen og ødelæggelsen af borgen.

Vers 506-558: Da kong Priamos ser, at hans by, borg og rige er ved at synke i grus, tager han rustning på og gør sig klar til at kæmpe til døden. Men hans hustru, Hekuba, får ham overbevist om, at han er for gammel, og at det derfor ikke er passende for ham at kæmpe. Kongeparret tager i stedet tilflugt ved alteret for Penaterne (husguderne) inde i slotsgården. Pyrrhus forfølger Polites, én af Priamos’ og Hekubas sønner, ned til slotsgården og dræber ham for øjnene af forældrene. Priamos skælder Pyr...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind