1. sang

Her finder du hjælp til at analysere 1. sang i Æneiden af Vergil. Det er i denne sang, Æneas lider skibbrud ved Nordafrikas kyst og kommer til Karthago, hvor han møder dronning Dido. Vi giver resuméer af sangens handlingsdele og ordforklaringer, der hjælper dig med at forstå teksten. Derefter får du analyser af bl.a. handlingen, personerne og temaerne i sangen. Vi ser også kort på de sproglige virkemidler, som Vergil har brugt.

På denne side får du viden om baggrunden for handlingen og et resumé af sang 1 som helhed. Desuden giver vi dig hjælp til at forstå de mange forskellige navne på folk og områder. På de næste sider får du så analysehjælp til de forskellige vers i 1. sang. Vi har delt sangen i seks dele: 

Vers 1-33: Prooimium, Musepåkaldelse, Junos had

Vers 34-222: Æneas og trojanerne lider skibbrud

Vers 223-296: Jupiter forklarer om fremtiden for Æneas' slægt 

Vers 297-417: Æneas møder Venus

Vers 418-578: Æneas og trojanerne i Karthago

Vers 579-756: Dido forelsker sig i Æneas

Baggrunden for handlingen 

Baggrunden for handlingen i 1. sang er, at trojaneren Æneas er flygtet fra byen Troja og er på vej til Italien. Grækerne har erobret og ødelagt Troja efter 10 års krig, og Æneas og hans folk er de sidste overlevende trojanere. Æneas’ mål med rejsen er at nå til Italien, hvor skæbnen har bestemt ham til at grundlægge en stor by og et stort folk (som med tiden skal blive til Rom og romerne). Med sig har han sin søn Ascanius (også kaldet Julus), 12 skibe med trojanske mænd samt nogle værdifulde skatt...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind