Vers 250-434

Her får du grundig hjælp til vers 250-434 af 2. sang i Vergils Æneide. Disse vers handler grundlæggende om, at grækerne stormer Troja, og Æneas går ind i kampen.

Sammendrag

Vers 250-301: Om natten, mens trojanerne sover, sejler den græske flåde ud af sit skjul ved øen Tenedos og tilbage til stranden ved Troja. Sinon, der er inde i byen, åbner den trojanske hest, og de grækere, som har været gemt inde i den, lukkes ud. Grækerne åbner så byportene for de græske hære, som stormer byen, mens de fleste trojanere stadigvæk sover. Hektor viser sig i Æneas’ drøm og advarer ham om, at grækerne nu ødelægger Troja. Derfor skal Æneas flygte ud af byen og tage Penaterne (husguderne) med.

Vers 302-434: Æneas vågner fra drømmen og ser, hvordan grækerne er i gang med at brænde Troja ned. Derfor løber han ud i gaderne for at forsvare byen. Her møder han nogle trojanere, som slutter sig til ham, og de beslutter sig for at kæmpe og dø for deres land, dvs. Troja. De røver udstyr og våben fra en gruppe græske soldater og f...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind