Æneas, øvrige personer og guder

Æneas

Æneas (Aeneas) er en trojansk helt og hovedpersonen i Æneiden, der har navn efter ham. Han er halvgud, for han er søn af trojaneren Anchises og gudinden Venus. Det er Æneas’ rejse fra Troja, rundt i Middelhavet og til Italien, vi følger - samt hans skæbnebestemte mål om at grundlægge en by og et folk i Italien, som med tiden skal blive til Rom og romerne.

Æneas deltager i den berømte trojanske krig mod grækerne. Han optræder et par steder i Iliaden, hvor vi bl.a. hører, at han slås mod de græske helte Diomedes og Achilleus. Trojanerne lider nederlag i krigen, og grækerne erobrer og ødelægger Troja. 

Æneas får af guderne ordre på at flygte ud af Troja og rejse mod Italien sammen med sin søn og sin far. Desuden er der en stor flok trojanske flygtninge, som følger Æneas på rejsen, og som han skal være hersker over, efter at kong Priamos af Troja er død i krigen. Æneas er af samme, fornemme slægt som kong Priamos, og derfor er han velegnet som hersker.

Æneas’ skæbne

Det helt særlige ved Æneas er, at han af Skæbnen og Jupiter er bestemt til at genrejse det trojanske folk i Italien. Her skal han grundlægge et rige og et nyt folk, som med tiden skal blive til Rom og romerne. Æneas er altså bestemt til at blive stamfar til r...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind