Vers 579-756

Her får du grundig hjælp til vers 579-756 af 1. sang i Vergils Æneide. Det overordnede indhold i disse vers er, at Æneas og Dido mødes, og at Venus sørger for, at Dido bliver forelsket i Æneas.

Sammendrag

Vers 579-656: Usynlighedsskyen forsvinder, og Æneas står frem og taler til dronning Dido. Venus får Æneas til at virke smuk som en gud, og Dido bliver betaget af ham. Æneas præsenterer sig, roser Dido til skyerne og takker hende for, at hun vil hjælpe trojanerne. Dido svarer, at hun har hørt om krigen i Troja og om Æneas, og hun inviterer ham til fest i hendes slot. Æneas sender sin ven Achates tilbage til skibene for at hente sønnen Julus samt nogle kostbare skatte fra Troja, som han vil forære Dido. 

Vers 657-756: Venus får sin søn, kærlighedsguden Amor, til at forvandle sig, så han ligner Julus på en prik. Amor deltager så i festen, som om han var Julus. Til festen fornøjer Amor både Æneas og Dido, som begge tror, han er Julus. Amor sørger for, at Dido bliver dybt forelsket i Æneas, sådan som Venus har bedt ham om. På den måde får Venus kontrol over Dido og sikrer, at hun behandler Æneas godt. De spiser, drikker vin, taler sammen og lytter til en skjald. Til sl...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind