Noter

På denne side har vi samlet nogle noter til Æneiden, som giver dig et overblik over eposet og de mest brugte sange i det.

Æneiden som romersk nationalepos

Romerne bringes på højde med grækerne: Homers eposer blev regnet for den bedste og fornemste litteratur i antikken. Derfor ville Kejser Augustus have et romersk epos, som kunne måle sig med dem. Eposet skulle knytte den romerske mytologi og forhistorie sammen med den græske og med den trojanske krig, som blev regnet for den vigtigste krig nogensinde. Med Æneiden fik romerne et storslået epos, som bringer det romerske folk på højde med grækerne.

Rom som det nye Troja: Æneas udvælges af Skæbnen og guderne til at flygte fra Troja og grundlægge et nyt rige i Italien, som med tiden skal blive til Rom. På den måde fremstilles Rom som det nye Troja. Æneas’ skæbne er samtidig Roms skæbne, fordi Æneas er stamfar til romerne. Æneas er udvalgt til at grundlægge en slægt, der skal herske over hele verden for evigt, nemlig den romerske slægt. På den måde fremstilles Romerriget som gudernes vilje og historiens endemål....

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind