Vers 296-396

Her får du grundig hjælp til vers 296-396 af 4. sang i Vergils Æneide. Disse vers handler grundlæggende om, at Dido bliver ulykkelig og vred over, at Æneas vil forlade hende og sejle til Italien.

​​​​​​​Sammendrag

Vers 296-330: Dido hører hurtigt rygtet om, at Æneas og trojanerne er i gang med at gøre klar til at sejle væk. Derfor bliver hun meget ulykkelig og ude af sig selv af vrede. Hun konfronterer Æneas og beskylder ham for at være en forræder. Hun beder ham have medlidenhed med hende og ændre sine planer. For hun mener, at hun vil blive knust af sine fjender, hvis Æneas rejser. Og hun ville ønske, at hun i det mindste var gravid med hans barn, men det er hun ikke.

Vers 331-396: Æneas vil ikke ændre planer, for han er fast besluttet på at gøre Jupiters vilje, som er, at han skal rejse til Italien for at grundlægge et nyt rige der. Han indrømmer, at han skylder Dido en stor tak, og at han altid vil huske hende med kærlighed. Men han holder fast i sine planer om at rejse, fordi det er hans skæbne og gudernes vilje. D...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind