Vers 559-679

Her får du grundig hjælp til vers 559-679 af 2. sang i Vergils Æneide. Disse vers handler grundlæggende om, at Venus åbenbarer sig for Æneas og får ham til at fokusere på at redde sin familie.

Sammendrag

Vers 559-588: Æneas har set kong Priamos blive dræbt, og det får ham til at tænke på sin gamle far, Anchises, og resten af familien. Han får øje på Helena, som gemmer sig ved Vestas tempel, fordi hun er bange for både grækerne og trojanerne. Æneas får en stærk lyst til at hævne Troja ved at dræbe Helena (som på en måde årsag til hele krigen - og dermed også til Trojas fald).

Vers 589-631: Gudinden Venus, Æneas’ mor, åbenbarer sig pludselig for ham. Hun irettesætter ham og siger, at hans vigtigste opgave er at beskytte familien og flygte med dem ud af Troja. Hun får ham til at opgive at tage hævn over Helena, fordi hun siger, at krigen dybest set ikke er Helenas skyld, men gudernes. Venus viser ham, hvordan guderne helt konkret er i gang med at bryde Troja ned. Da forstår Æneas, at Troja vil blive fuldstændig ødelagt, og at han ikke kan forhindre det.

Vers 632-679: Æneas s...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind