Vers 1-198

Her får du grundig hjælp til vers 1-198 af 2. sang i Vergils Æneide. Disse vers handler grundlæggende om grækernes list med den trojanske hest.

Sammendrag

Vers 1-56: Æneas går med til at fortælle dronning Dido om Trojas fald, selvom det er meget smertefuldt for ham at mindes dette (i slutningen af 1. sang bad Dido ham berette om det). Han fortæller, at grækerne var trætte af krigen (efter 10 år), og at de derfor udtænkte en snedig plan. De lavede en gigantisk træhest (den trojanske hest) og lod som om, den skulle være en gave til guderne for at sikre en sikker hjemrejse. I virkeligheden gemmer de en gruppe soldater indeni hesten. Grækerne lader som om, de sejler hjemad, men i stedet skjuler de flåden på en ø nær ved Troja. Trojanerne diskuterer, hvad de skal gøre med træhesten. Nogle mener, at den bør bringes ind i byen Troja, mens bl.a. præsten Laókoon mener, den bør ødelægges. Laókoon kaster i vrede et spyd mod træhesten.

Vers 57-198: Trojanerne finder en tilbageværende græker ved navn Sinon, som med vilje har ladet sig fange. Sinon fortæller en masse, som er løgn: Grækerne ville ofre ham til guderne for at sikre en sikker hjemrejse, og han er derfor flygtet og søger sikkerhed hos trojanerne. Han fortæller, at den trojanske hest er et offer til gud...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind