Vers 418-578

Her får du grundig hjælp til vers 418-578 af 1. sang i Vergils Æneide. Det overordnede indhold i disse vers er, at Æneas og trojanerne kommer til Karthago og møder dronning Dido.

Sammendrag

Vers 418-493: Oppe fra et bjerg ser trojanerne ned på Karthago, som punerne er i fuld gang med at bygge op. De går ned i byen, skjult i den usynlighedssky, som Venus har lagt over dem. Æneas får øje på en frise (en udsmykket flade på en bygning), som viser billeder af Den trojanske krig (som han selv har deltaget i og er flygtet fra). Det får ham til at føle sorg, men giver også håb om, at hans held er ved at vende. Han ser blandt andet Achilleus, der slæber liget af den trojanske prins Hektor rundt om Troja. Og kong Priamos, som bønfalder Achilleus om at få lov til at frikøbe Hektors lig. Æneas ser også sig selv afbildet, og han forstår, at krigen i Troja er blevet berømt i hele Middelhavsområdet. 

Vers 494-578: Den smukke dronning Dido ankommer og sætter sig på en trone uden for byens Juno-tempel. Æneas, som selv er usynlig, ser de trojanere komme, som han troede var gået tabt på havet. Trojanerne (som ikke kan se Æneas) beder Dido om hjælp, fordi de har lidt skibbrud og er blevet behandlet hårdt af Didos folk. De fortæller også, at Æneas er deres konge, men at de er blevet væk fra ham i stormen. Dido lover trojanerne hjælp og giver dem status på lige fod med punerne, hendes eget folk. Hun udtrykker ønske om at møde Æneas, som hun har hørt om, og hun vil sende folk ud for at søge efter ham.       

Ordforklaringer og hjælp til at forstå tekst

...

Teksten herover er et uddrag fra webbogen. Kun medlemmer kan læse hele indholdet.

Få adgang til hele Webbogen.

Som medlem på Studienet.dk får du adgang til alt indhold.

Køb medlemskab nu

Allerede medlem? Log ind